Готвим ли се за Лято 2016 г.

Зимата още не си е отишла, но слънчевите лъчи все по-често ще си пробиват път през облаците

18.02.2016 | 13:50 Редактор: Ирина Георгиева
Готвим ли се за Лято 2016 г.

От Мартина Ганчева

Здравето на нашите очи

Зимата още не си е отишла, но слънчевите лъчи все по-често ще си пробиват път през облаците. И макар че лятото и морето още не са на дневен ред, екипът на Днес попита Павел Цветков, управител на първата българска марка очила, как да си изберем слънчеви очила така, че хем да изглеждаме красиви и елегантни, хем очите ни да бъдат защитени от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи.

Павел Цветков коментира теми, свързани със здравето на нашите очи и демонстрира в ефир различни модели. Той разказа и за спецификата при избора на детски очила и какво означава профилактика на детското зрение.

Окото е едно от най-крехките и уязвими части на тялото ни. А слънчевите очила са щит срещу слънчева светлина, но и търсен аксесоар. Каква е тяхната история?

В последно време станахме свидетели на какви ли не промени във външния вид на Дисни героите. Как чифт очила могат да променят принцове?

Грижа за кожата – всеки сезон

Няма сезон, в който кожата ни да не изисква грижи. Какви са предизвитакелствата през зимата и какви през лятото? Дерматологът д-р Деница Желева обясни. 

"Важно е да се подготвим да посрещнем лятото с добре хидратирана кожа. Слънцето е основна причина за стареенето на кожата. Всяко лице има своята специфика, но красотата е в нашите ръце", коментира д-р Желева. 

Не само очите, но и кожата иска непрекъснати грижи. Сгушени в топлите зимни дрехи и чорапи, често пропускаме онзи деликатен момент, в който кожата ни избледнява до порцеланово и се изнежва, особено ако не посещаваме спа зони или спортни зали. Кои са неприятните изненади на зимата и как да ги премахнем в домашни условия?

Ако искаш да правиш кино – направи го

Как се става успешен сценарист и продуцент в Холивуд? Диана Костова се потопи в света на киното заедно с Голан Рамраз. Той идва за втори път у нас, за да проведе майсторски клас във филмовото училище на "Ню Бояна". Сред проектите, по които е работил, се нареждат хитови заглавия като "Мистър и Мисис Смит", "Железният човек" "Превъзходството на Борн" и "Хълк". 

Гледа ли Голан Рамрас анимации и защо? И какво съветва младите българи, които искат да се занимават с кино? 

Какво искат мъжете?

Големият въпрос – какво искат мъжете? Екипът на предаването Днес попита двама актьори, които участват в комедийното шоу "Какво искат мъжете". 

"Мъжете основно говорят за секс и работа", смятат актьорите Иван Кирков и Никола Тодоровски.

ЗА и ПРОТИВ обезкосмяването при мъжете

Премина ли епилацията окончателно половата бариера и защо мъжете се обезкосмяват? За това спориха Диди и Боби и техните съотборници в рубриката "Семейните войни на Адам и Ева". 

В студиото козметикът Теодора Ценкова сподели, че все повече млади мъже се обезкосмяват. Тя разказа за различните видове епилация. 

Записки върху кожата

"Моето тяло е моят дневник. А моите татуировки - личната ми история", обича да казва Джони Деп.

Татуистът Божидар Батев разказа какво си татуират днес хората. "Доста често си татуират лични истории. Обичат да си татуират патриотични неща или неща за бъдеще, за късмет".

Батев започва да се занимава с татуировки в казармата. "Приятелите ми видяха, че рисувам хубаво и ми купиха машинка", сподели Божидар.

Историята на татуировките започва може би с човешката история. Трудно е да се каже кога за първи път човек е нанесъл рисунка върху своята кожа. Но се счита, че историята на татуировката е на повече от 60 хил. години. Кои са най-старите, най-интересните, а и най-грозните? 

Как биха изглеждали Принц Уилям и Кейт Мидълтън, ако и двамата бяха изпъстрени с татуировки? Ами Мерилин Монро? Или принцеса Даяна? Пренасяме ви в един по-изпъстрен откъм мастило върху кожата свят, за да ви покажем как биха изглеждали някои световни знаменитости, ако имаха татуси.