60 ученически ИТ проекта се представят в ТУЕС Фест

Медийни партньори на технологичното изложение са телевизиите Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria

23.04.2018 | 13:33 Редактор: Меги Радева
60 ученически ИТ проекта се представят в ТУЕС Фест

На 28 април 2018 г. от 10:00 до 17:00 ч. в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София ще се проведе първото изложение на ученически проекти в областта на компютърните мрежи, софтуера, вградените микрокомпютърни системи и роботиката – ТУЕС Фест.

Повече от 150 ученици от 8-ми до 12-ти клас ще представят най-добрите си разработки, създадени като курсови работи, дипломни проекти, състезателни проекти в ученическия хакатон Hack 30xTUES, както и в клубни и извънкласни занимания. Сред 60-те проекта, които ще бъдат демонстрирани, могат да се видят приложения и чатботове с изкуствен интелект, онлайн игри, игрови конзоли, колички с автономно управление, машини с управление през интернет, роботи, симулатори, системи за виртуална реалност, защита от хакерски атаки, компютърни мрежи и системи за отдалечен достъп, и много други.

На ТУЕС Фест са поканени родители и ученици, на които предстои да решат къде да продължат образованието си след 7 клас, както и професионалисти от ИТ компании и завършили ТУЕС. Всички те ще могат да гласуват на място за най-добрия проект в трите категории – Компютърни мрежи, Софтуер и Вградени системи и роботика. В 16:30 ч. на базата на получените гласове ще бъдат определени носителите на Наградата на публиката и Наградата на ИТ професионалистите.

Събитието ще се проведе в сградата на ТУЕС на ул. „Владимир Пашов“ №2, жк Младост 1, в района на МБАЛ „Св. Анна“.

Освен авторите на проекти, в ТУЕС Фест ще участват още около 100 ученици, които ще демонстрират учебно съдържание по специализирани дисциплини и ще посрещат и съпътстват гостите на изложението.

ТУЕС Фест се организира със съдействието на  ATOS, TelebidPro, Telelink, VMware, BULPROS, Droxic, Ubisoft Sofia, Accedia, Dopamine и Смартком – България АД. Медийни партньори на събитието са телевизиите Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Информация за събитието ще намерите в сайта на събитието и във Фейсбук.

За Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ - София:

Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет - София е специализирано технологично училище, което вече 30 години подготвя бъдещите лидери на ИТ сектора в България и отвъд. Възпитаниците на ТУЕС преминават през задълбочена и специализирана 5-годишна програма, която им позволява да се позиционират възможно най-бързо в технологичния сектор. Те са сред най-търсените и най-успешните професионалисти и предприемачи в ИТ сектора у нас и в чужбина. ТУЕС постига успехите си, благодарение на гъвкавия специализиран учебен план, тясната интеграция с Техническия университет – София, активната роля на бизнеса и на завършилите в живота на училището.

Повече информация за ТУЕС:  www.tues.bg