Работа на разстояние и от разстояние

Британско-българската бизнес асоциация и заедно с членовете си дискутира добрите практики, правните аспекти и перспективите пред работодателите

02.06.2020 | 12:57
Работа на разстояние и от разстояние

Над 150 гости от различни индустрии се включиха в уебинар на тема „Офис 2020: Работа на разстояние и от разстояние“ организиран от Британско-българската бизнес асоциация.

Уебинарът се състоя на 29 Май от 11:00 часа, в онлайн платформата за видеоразговори Zoom.

Панелистите от DGKV и Forton дискутираха различните правни, организационни и управленчески аспекти при завръщане в офиса, включително:

Правителствени мерки и изисквания за опазване на здравето и безопасността на работното място в офиса;

Бизнес практики и тенденции при организиране на офис пространството;

Мерки, които работодателят трябва да предприеме, при случай, че служител се разболее от коронавирус;

Какви са отговорностите на инвеститорите в търговски недвижими имоти, като наемодатели и техните действия по управление на съоръженията? Ще бъдат ли повлияни таксите за обслужване? Ще има ли нови правила за използването на общите помещения в строителни и офисни комплекси?

Работа от вкъщи – ще може ли работодателят да влиза в домовете на своите служители? Какви са предизвикателствата, задълженията и отговорностите на работодателя и служителя?

Посетителите получиха отговори на предварително зададени въпроси, както и на такива, зададени по време на събитието.

Уебинарът беше открит от председателя на асоциацията Гари Левсли, който приветства посетителите с кратко обръщение и представи компаниите участници в дискусията.

Станимира Пашова, ръководител „Офис пространство“ във Фортън, сподели, че предлагането на пазара ще продължи по старому, както е било планирано преди породената от COVID-19 криза, но много от работодателите преосмислят своите планове.

Калоян Крумов, съветник в DKGV обърна внимание на правната страна и тенденциите, които се заформят в отношенията между наемодателите и наемателите, а именно по-голяма гъвкавост при лизинговите договори. Според него, наемодателите и наемателите ще започнат да гледат с различни очи на някои стандартни разпоредби, които сме свикнали да виждаме до момента.

Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация завърши с оптимистична прогноза за изход от ситуацията и с призив да се доверим на експертите.

Тези, които проявяват интерес към темата ще имат възможността да гледат запис от събитието на сайта на асоциацията

За БББА:

Британско-българската бизнес асоциация (БББА) е динамична професионална мрежа с повече от 220 членове – британски и български компании. Една от основните мисии на асоциацията е да промотира бизнес взаимоотношения между Великобритания и България.

Website: www.bbba.bg