Японското приложение за съобщения Line излиза на борсата през септември

Активните потребители на конкурента на WatsApp възлизат на 205 милиона души.

21.05.2015 | 12:50 Редактор: Велко Каменов
Японското приложение за съобщения Line излиза на борсата през септември

Най-известното приложение за съобщения в Япония – Line – може да излезе на борсите в Токио и Ню Йорк през септември 2015, съобщава Bloomberg. Компанията отново е влязла в контакт с Morgan Stanley и Nomura Holdings. След IPO-то пазарната оценка на Line може да достигне 8,3 млд. долара.

През септември миналата година компанията отложи плановете си за листване на борсата, заявявайки, че моментът не е подходящ. Сега обаче публичното предлагане изглежда отново излиза на дневен ред за компанията.

Държавната Japan Post също планира излизане на борсата в търсене на 16,5 млд. долара. Затова Line може да реагира изпреварващо и да се листне на борсата преди Japan Post, за да не се конкурира с държавната компания за вниманието на инвеститорите.

„Line печели като продава игри и емотикони на потребителите си. През миналото тримесечие приходите на компанията се увеличиха с над 70% в сравнение спрямо година по-рано. През 2014 пък те нараснаха над два пъти. Активните потребители на Line месечно са 205 милиона души, така че компанията е доста привлекателна”, заяви Шери Ан от Bloomberg.