HomeMax раздава близо 600 кг мед на домове за стари хора

Инициативата е част от експеримента "Градските пчели на HomeMax"

22.12.2016 | 14:05 Редактор: Василия Пейчева
HomeMax раздава близо 600 кг мед на домове за стари хора

Близо 600 кг мед произведоха пчелните кошери, които HomeMax разположи върху магазините си из цялата страна. Той ще бъде дарен на домовете за стари хора в София, Бургас, Варна, Плевен, Русе и Стара Загора в началото на идващата 2017-а година.

С реализацията на експериментa “Градските пчели на HomeMax“ търговската верига цели да привлeче вниманието на обществеността върху важната ролята на пчелите и значението им за опазването на биоразнообразието.

Най-много мед през тази година произведоха кошерите върху магазина на HomeMax в Бургас. За тях се грижи Георги Кръстев. Той беше награден за усилията си на официална церемония в магазина на търговската верига на бул. „Владимир Вазов“ №83 в София.
Ваучери за покупки и грамоти получиха и други негови колеги, които се грижат за градските пчелички на HomeMax във Варна, Плевен, Русе и Стара Загора.

Инициативата на търговската верига продължава и през следващата година. Кошерите върху всички обекти на HomeMax са подменени с нови, като от веригата се надяват на още по-голям добив на мед, който да дарят.