КЗП следи за подготовката на зимния туристически сезон

Обект на проверки ще са туроператори и туристически агенти, коментира в предаването „Полиграф Плюс“ Димитър Маргаритов

29.10.2015 | 11:25 Редактор: Мариета Иванова
КЗП следи за подготовката на зимния туристически сезон

КЗП ще насочи усилия към проверка на предлаганите туристически услуги, както за студентския празник – 8 декември, така и за целия зимен сезон. Това стана ясно от коментара на председателя КЗП Димитър Маргаритов в предаването „Полиграф Плюс' със Светла Петрова в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Обект на проверките ще са туроператори и туристически агенти,“ уточни Маргаритов.

„В началото на сезона ще положим много големи усилия да установим дали всичко е наред от гледна точка на безопасност на пистите, на туристическите услуги, които се предлагат,“ коментира още той.

Председателят на КЗП отчете постигнатите добри резултати през изминалия летен сезон от работата на Комисията и допълни, че добрите практики ще бъдат приложени и през настъпващия зимен сезон.

В тази връзка той посочи, че ще бъдат разкрити приемни в близост до зимните туристически курорти, в които ще могат да бъдат подавани жалби от потребители. Там експертите от Комисия ще информират и потребителите за техните права, коментира още Маргаритов.

Цялото интервю може да гледате и чуете от видео файла.

Предаването „Полиграф“ със Светла Петров може да гледате всеки четвъртък в ефира на Bulgaria ON AIR от 21 часа. От 12.45 часа всяка събота е предаването „Полиграф плюс“.