Васил Банов за предизвикателствата пред американския пазар-InvestOR част I

Анализ на Васил Банов, Асоциация на трейдърите в България, и Димитър Вучев Investor.bg

19.05.2015 | 21:00 Редактор: Димитър Вучев
Васил Банов за предизвикателствата пред американския пазар-InvestOR част I

Публикувано наскоро изследване показа, че все по-малко американци инвестират пари в ценни книжа, включително и в пенсионни и взаимни фондове. В процентно изражение цифрата е 48 на сто спрямо над 60% преди началото на кризата от 2008 г. Малкият брой американци, които правят вложения във финансови инструменти, е притеснителен за финансовото бъдеще на САЩ. Въпреки това Wall Street не се трогва от подобни новини и продължава да чупи рекорд след рекорд.

За повечето от вас вече ясно каква ще бъде основната тема в днешното издание на Invest/Or. Както обикновено, в следващите близо 60 минути, ще отдадем заслуженото внимание на последните събития, развълнували пазарите. Фокусът обаче ще е САЩ, и по-специално икономиката и борсите, които до голяма степен диктуват и събитията навсякъде по света.

Какво се случва с най-голямата икономика в света? Каква е ролята на Федералния резерв? Накъде се насочват американските акции и облигации? Тези и други въпроси ще обсъждаме с председателя на Асоциацията на трейдърите в България Васил Банов.

Вижте анализа във видеото.

 

Вижте втората част на предаването