Певецът от скандала с трибагреника ни в РСМ има български паспорт

Гарванлиев с корени у нас чрез далечни роднини на баба му

14.03.2021 | 18:48 Редактор: Никола Симеонов

Република Северна Македония редактира видеоклипа към песента, с която ще се представи на Евровизия. До тук се стигна след скандал в съседката ни, че в няколко кадъра се вижда арт-инсталация със цветовете на българското знаме. Оказа се обаче, че и изпълнителят има български паспорт

Двете места на които се появяват три платна оцветени като българското знаме са изрязани от клипа на Васил Гарванлиев след като темата нажежи страстите в страната. 

Самият Гарванлиев коментира във Facebook:

"За да нямаме допълнителни отрицателни последици и погрешно показване на тази творба, решихме да премахнем кадрите, отнасящи се до нея"

Творбата е на художничката Жанета Вангели и е част от постоянната изложба в Националната галерия "Даут Пашин Амам" още от 1995 година, а цветовете просто съвпадат със знамето на България.

От галерията коментираха, че от време на време платната се разместват, но нямат отговор защо точно за клипа са били в тази последователност. На този фон Стана ясно че Васил има български корени. 

На въпроса как е получил български паспорт той отговори:

"Далечни роднини на баба ми са родени там. Струмица е много близо до българската граница. Така че аз съм от тази част на страната" 

На Евровизия в Ротердам Васил Гарванлиев ще се яви с песента Here I Stand 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Зоран Заев
преди 3 години
Боjко сакаме да фленуваме во Европата. Дали лв ни пустош? Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
не мога да разбера къде е скандала тук.Кога медиите ще престанат да опростачват всичко за което пишат???Човека обича България и е сложил нашето знаме още повече че е българин.Вместо да се радваме, нашите тъ-пи медии искараха скандал.Към медиите: вие можете ли да отразите една новина като хората или всичко го правите с гъ--за си вместо с главата??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 0
бУгарин
преди 3 години