Героите на 4 лапи

Ялк - между игрите в снега и спасяването на животи

07.12.2018 | 16:00 Редактор: Юлия Христова
Героите на 4 лапи

Продължава набирането на средства за подпомагане работата на групата за спасяване с кучета към Планинската спасителна служба. Целта е да се изработят две специализирани ремаркета, които ще могат да се транспортират по 4 кучета едновременно. Те ще бъдат ползвани в Северна и в Южна България, за да се подпомогне ефективността при работата на четириногите.

Групата за спасяване на Планинската служба към Българския червен кръст се състои от 22 кучета и техните водачи. С тяхна помощ между 2013–2017 г. е оказано съдействие на над 10 000 души и са проведени 421 спасителни акции. Екипите работят и при бедствени ситуации като наводненията в Бисер, кв. Аспарухово, експлозията в Хитрино, както и земетресенията в Армения и Турция. Повече за кампанията и как може да станете дарител вижте на:  https://www.pss-bg.bg/

Каузата им е да спасяват животи, да са бързи и изключително смели във всевъзможни кризисни ситуации. С един такъв герой на четири лапи и планинския спасител Екатерина Ковачева, с който той работи, ни среща Юлия Христова.

снимки: личен архив/ПСС