Белгия запазва извънредните мерки и във вторник

Гарите и училищата в Брюксел остават затворени

23.11.2015 | 22:26
Белгия запазва извънредните мерки и във вторник

Брюкселските гари: Шуман, Брюксел-Запад, Мерод и Делта остават затворени във вторник след като белгийските власти запазиха най-високо, четвърто ниво на опасност от терористични нападения, съобщава агенция Belga.

Премиерът Шарл Мишел каза в понеделник вечерта след съвета по национална сигурност, че запазва най-високото ниво на сигурност.

Училищата, детските градини, университетите, съдът и спортните центрове в белгийската столица няма да бъдат отворени на 24 ноември 2015.

„Никой ученик няма да бъде приет“, съобщи правителството на Валония-Брюксел.

Персоналът не бива да ходи в училищата, освен ако не бъде повикан от ръководството.

Властите препоръчаха да се анулират училищните екскурзии. Отсъствия няма да се пишат, а на персонала ще се плати, все едно са на работа.

 

Преследването на Салах Абделслам продължава

Десет дни след атентатите в Париж издирването на терориста продължава в Белгия. Операциите в неделя и понеделник се оказаха безуспешни. Следите му бяха изгубени няколко часа след атентатите.

В понеделник бе намерен пояс на терорист в кофа за боклук в Моруж, недалеч от мястото, където Салах Абделслам бе локализиран по телефона на 13 ноември в Шатийон, вечерта след атентатите.

Още по темата

 

Франция бомбардира ИДИЛ в Ирак

Френските военновъздушни сили за пръв път бомбардираха джихадистите от Ислямска държава в Ирак от самолетоносача Шарл дьо Гол на 23 ноември.

Операцията се проведе докато във Франция погребаха много жертви, загинали на 13 ноември.

 

Още по темата

Колицията

Президентът на Франция Франсоа Оланд събира световните лидери, за да ги убеди да участват в битката за „унищожението на ИДИЛ“.

След като прие в Париж британския премиер Дейвид Камерън в понеделник, Оланд ще разговаря във вторник с президента на САЩ Барак Обама във Вашингтон. В сряда германският канцлер Ангела Меркел пристига в Париж, а след това Оланд ще пътува до Москва за среща с президента Владимир Путин.


коментирай >
Още от Свят
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма