Асад допусна възможността за оставка

Интервю за иранския канал Khabar TV

04.10.2015 | 19:38
Асад допусна възможността за оставка

Президентът на Сирия Башал Ал-Асад каза, че е готов да подаде оставка от поста държавен глава, ако това ще разреши сирийската криза, съобщи иранския канал Khabar TV.

„Ако моето напускане е решение /на кризата/, тогава без съмнение ще го направя“, каза Асад, цитиран от сирийската официална агенция Sana.

 

Още по темата

Сирийският президент каза, че решението кой да е президент на Сирия „трябва да е само на народа“. Асад каза, че миналата година населението е подкрепило кандидатурата му.

„Всички, които вярват, че оставката ми може да реши кризата, трябва да участват в изборите и да се опитат да докажат гледната си точка. Нямаме възражения против това“, каза Асад.

Сирийският президент каза, че основата на каквито и да било действия в Сирия е ликвидирането на тероризма.

„Когато Западът не бе в състояние да промени сирийската политика, те намериха възможност в началото на събитията, които наричаме „Арабската пролет“ – възможност да атакуват държавите, чиято политическа линия не харесва“, каза още Асад в интервюто си.

Президентът на Сирия каза още, че иска помощ от приятелите си „това, което Иран предлага, което Русия предлага, заедно с други страни по света“. Според него обаче „никоя друга страна не може да ни измести от решението на нашите проблеми“.