Извършителят на атаката в завода във Франция е задържан

Един човек е загинал, а 10 са ранени

26.06.2015 | 12:53 Редактор: Ирина Георгиева

Един човек е загинал, а няколко са ранени при атентат в завод за промишлени газове на а компанията Air Products в департамент Изер близо до френския град Лион, предаде AFP. Извършителят на нападението е задържан, съобщи 20minutes.fr, като се позовава на френската жандармерия.

Органите на реда са съобщили още, че 10:30 часа местно време кола е нахлула на територията на завода, след което е последвала експлозия. Работниците са били евакуирани, а извършителят е задържан. Според анонимен източник предполагаемият извършител на нападението е носел знамена на ИД, пише агенция "Фокус".

Засега жандармерията има данни за двама ранени.

"Управлението на завода попада под Директивата "Севезо" за предотвратяване на риска от големи аварии с опасни химични вещества." - уточняват от жандармерията.

Край завода е намерено обезглавено тяло, но властите не знаят дали човекът е бил убит там или тялото е пренесено от друго място. Засега парижката прокуратура за борба с тероризма не е сезирана. Вътрешният министър Бернар Казньов ще посети завода още днес.

 

Араби и европейци заедно сме обект на атаки: Федерика Могерини, висш представител на ЕС за външната политика

 

Индустриалната зона е най-голямата в Европа, съсредоточава предимно логистични компании, много складове. Движението е изключително натоварено в зоната, камиони, стотици хора минават всеки ден, казват очевидци, цитирани от iTele.