Филип Хамънд: Западът няма да сключи лоша сделка с Иран

По-рано американският държавен секретар Джон Кери заяви, че в преговорите е бил постигнат „чувствителен прогрес”

22.03.2015 | 13:30 Редактор: Георги Стоянов
Филип Хамънд: Западът няма да сключи лоша сделка с Иран

Западните страни, които се опитват да договорят споразумение за иранската ядрена програма, няма да се съгласят на „лоша сделка”, заяви британският външен министър Филип Хамънд, цитиран от BBC.

Още по темата

Министри от Франция, Германия и Великобритания, наред с държавния секретар на САЩ се срещнаха в Лондон, за да обсъдят шансовете за постигане на рамков договор до края на март.

Западните страни искат да гарантират, че Иран няма да е в състояние да разработва ядрено оръжие. Иран отрича подобни обвинения.

По-рано иранският президент заяви, че постигането на сделка е възможно.

„Няма проблеми, които немогат да бъдат разрешение”, въпреки че някои различия все още остават, заяви иранският президент Хасан Рухани, цитиран от местни ирански медии.

Рухини заяви, че при последния кръг от преговори в Лозана, Швейцария, „общи позиции са се появили в области, където досега е имало разминаване” и че това може да послужи за „основа за финализиране на споразумението”.

Американският държавен секретар Джон Кери също заяви, че е бил постигнат „чувствителен прогрес” в разговорите, въпреки че все още има важни въпроси, по които позициите на страните несъвпадат.