Рохани: Сделка за иранската ядрена програма може да бъде постигната

Няма проблеми, които да не могат да бъдат разрешени, посочва иранският президент

21.03.2015 | 12:43 Редактор: Георги Стоянов
Рохани: Сделка за иранската ядрена програма може да бъде постигната

Иранският президент Хасан Рухани заяви, че прогресът в преговорите по ядрената програма на страната означава, че сделка може да бъде постигната преди изтичането на крайния срок в края на март, съобщава BBC.

„Възможно е споразумение да бъде постигнато. Няма проблеми, които да не могат да бъдат разрешени”, посочва иранският президент, цитиран местни медии.

Още по темата

САЩ, Великобритания, Франция, Германия и Русия договарят сделка с Иран, която да ограничи работата по Иранската ядрена програма.

Иран настоява, че ядрената програма на страната е с изцяло мирни цели. Съществуват опасения обаче, че ислямската република има амбиции да се сдобие с ядрено оръжие.

Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери ще посети днес Лондон, за да се срещне със свои европейски колеги и да обсъди с тях преговорите за ядрената програма на Иран, съобщава Ройтерс, като се позова на съобщение на Държавния департамент.

Говорителят на външнополитическото ведомство на САЩ Джеф Ратке посочи, че Кери вече е разговарял с представителите на Китай и Русия за продължаващите преговори.

Представител на британското министерство на външните работи също съобщи, че ще има такава среща и на нея ще бъдат представени Великобритания, Германия, Франция и Европейският съюз.

По-рано се появи информация, че срещата на Кери с европейските му колеги от шесторката /петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и Германия/ ще се състои в Берлин.