Сирийската армия е нанесла удари срещу позиции на ИД

Те са нанесли щети на сгради в центъра на град Раяя

12.11.2014 | 08:41 Редактор: Ирина Георгиева
Сирийската армия е нанесла удари срещу позиции на ИД

Сирийската армия е започнала въздушни удари срещу позиции на терористичната групировка Ислямска държава в град Раяя. Те са нанесли щети на сгради в центъра на града. На видеозаписи се вижда как хора търсят оцелели сред развалините.

Сблъсъците между силите, лоялни на президента Башар Асад и бунтовниците от Ислямска държава зачестиха в последно време след като джихадистите превзеха ключови правителствени сгради.

Преди няколко дни бойци от терористичната групировка Ислямска държава са превзели второ газово находище в сирийската провинция Хомс след седмици на сражения с правителствените сили. Това е второто газово находище, контролирано от джихадистите.

В същото време военно-въздушните сили на Канада, участващи в операцията срещу Ислямска държава, са унищожили артилерийски отделения на групировката, съобщават световните агенции. Въздушните удари са нанесени в района на град Бейджи. Mинистърът на отбраната на Канада Робърт Никълсън заяви, че тези бомбардировки демонстрират твърдата решимост на Канада в борбата с терористичната заплаха.