MH 370 ще бъде обявен за изчезнал до края на годината

04.11.2014 | 11:24
MH 370 ще бъде обявен за изчезнал до края на годината

Правителствата на Малайзия и Австралия заедно осбъждат датата, на която официално ще обявят загубата на MH370, което вероятно ще бъде в края на годината, съобщава The New Zealand Herald на 4 ноември.

Търговският директор на Malaysia Airlines, Хю Дънливи каза, че след обявяване на датата, ще бъдат изплатени компенсациите на близките на жертвите.

/Снимка nzherald.co.nz/

Още по темата

Осеммесечните усилия да бъде открит MH370 продължават - това е най-дългата спасителна операция в историята на съвременната авиация.

В края на октомври Питър Фоли, координаторът за Австралия в операцията съобщи, че има надежда за откриване на останки от самолета, но че трябва да се покрие още доста голяма площ и процесът ще отнеме месеци.

Два кораба с високотехнологичин сонари търсят Boeing 777 на Malaysia Airlines, съобщи Epoch Times. Discovery, на холандския контрактор Furgo и GO Phoenix от Малайзия. Третият кораб, Furgo Equator картографира района.

Най-надеждните доказателства за местонахождението на самолета идват от осемте провалени връзки със сателит на Inmarsat над Индийския океан, показващ, че самолетът е летял на юг преди да направи завой на запад към австралийския град Пърт.

През октомври кораби започнаха отново да сканират района от 110 000 км2 в Индийския океан.

Към 29 октомври 2014 ATSB съобщава, че е започнала подводната фаза на търсене.

"Важно е да се отбележи, че издирването на изчезналия Malaysia Airlines MH370 в южната част на Индийския океан продължава от март 2014. Било със самолети, търсещи останки на повърхността на океана или с кораб, усилията не са спирали", пише агенцията на сайта си.

/Графика: ATSB/

Още по темата

Furgo Equator е завършил мисията си на 26 октомври - той е събирал със сонар данни от морското дъно, информацията е била анализирана и катрографирана от експертите на Geoscience Australia.

Морското дъно в района на издирванията никога не са били катрографирани детайлно, а сега е направено батиметрично проучване, изследван е релефът на дъното. В батиметричните проучвания за кратко е участвал и китайският изследователски кораб Zhu Khezhen, който вече се е върнал в Китай. Анализите на 2500 км2 зона са показали, че в бъдеще трябва да се подновят батиметричните изследвания в целия район от 150 000 км2.

Експертите очакват с подобряване на времето през лятото в Южното полукълбо да усилият работата и да работят интензивно до май 2015.

 

Същевременно агенцията, ръководеща операцията по издирване на изчезналия MH370 предупреди, че възможностите да разследва други инциденти намалява заради съкращенията в бюджета й от 2 млн. долара.

Австралийското бюро за транспортна безопасност показа в годишния си отчет подробно ефекта от загубата на 12% от служителите в една и годината, в която станаха две големи катастрофи.

Още по темата

От юли 2013 числеността на персонала на ATSB е намалял от 116 души на 104, при включително 10 следователи, които предстои да напуснат, съобщава News Corp Австралия.

Правителството осигури допълнително финансиране на спасителната операция за MH370, разходите за която се споделя от Австралия и Малайзия по равно.


коментирай >
Още от Техно
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма