България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В. Лилков: ДПС играе с ГЕРБ, а вотът на недоверие няма да се случи

Заявката за нов десен проект е явна, категоричен е Лилков

25.01.2016 | 13:45 Редактор: Ирина Георгиева
В. Лилков: ДПС играе с ГЕРБ, а вотът на недоверие няма да се случи

ДПС играе с ГЕРБ, а вотът на недоверие няма да се случи, коментира депутатът от РБ Вили Лилков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Ако това, че вотът на недоверие няма да се случи е новина е отсега, то това, че ДПС играе с ГЕРБ е новина много отдавна, почти от една година. Повече от една година сме свидетели в Парламента, че АБВ, ДПС и ГЕРБ непрекъснато се сговарят и когато трябва да имаме някакви различни гласувания, по които имаме различни мнения, ние от РБ и ГЕРБ, тогава се прибягва до патерицата ДПС." обясни Лилков.

Депутатът на РБ поясни, че са влезнали в управлението, въпреки сериозният скептицизъм на избирателите си, по отношение на  участието в управлението. По думите му РБ е направил тази стъпка, но една година по-късно доверието им се е изчерпало. В този смисъл ДСБ се връща там, където тръгна през 2014г. - връщаме се към избирателите и се отваряме към тях, поясни Лилков.

Към този момент нищо не може да ни върне към досегашния коалиционен партньор ГЕРБ, подчерта реформаторът.

"Ще работим, както сме работили и досега. Междудругото през последните седмици при гласуванията в Парламента, гласуваме единно и нямаме различия по отношение на позициите си при отделните закони. Смятаме, че РБ не можа да постигне една от основните цели, които си постави при съставянето си, а именно да се превърне в единен политически субект. В този смисъл смятаме, че ако се развива нов десен проект, той трябва да се започне отново и ДСБ трябва да се реорганизира и да се отвори максимално към гражданите." - коментира той.

Заявката за нов десен проект е явна, категоричен е Лилков. По думите му до 13 март ДСБ ще обсъждат новата организационна структура и новият устав.

"Имайте предвид, че когато една група стане независима, тя губи много голяма възможност за своето парламентарно представяне." - добави депутатът от РБ.

Може да издигнем свой кандидат за президентските избори, но може и да подкрепим кандидат, който изпълнява определени условия, коментира Лилков. Той поясни, че към момента не е обсъждана кандидатурата на Радан Кънев.