България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Изборите за 43 Народно събрание няма да доведат до промяна, смята Васил Василев

При липса на ясна позиция и алтернатива кой какво ще прави, избирателите се разпръснаха

06.10.2014 | 12:09 Редактор: Ирина Георгиева
Изборите за 43 Народно събрание няма да доведат до промяна, смята Васил Василев

Не повече от 20 мерки трябват да бъдат предприети, за да бъде възстановено доверието на хората в политическата система, смята Васил Василев, основател на Съюза на работодателите.

В Сутрешния блок на България Он Ер на 6 октомври 2014 той подчерта, че всеки бизнес търси стабилност, а нито една от партиите не го постави в предизборната си кампания.

При липса на ясна позиция и алтернатива кой какво ще прави, избирателите се разпръснаха, смята Василев. Според него тези избори няма да доведат до промяна.

"Няма да има изменения по скандалните договори, свързани с енергетиката. Няма да има промяна по начина, по който българските фермери ще бъдат мачкани и тъпкани и ние да консумираме 80 и повече процента от това, което ядем, което идва от внос.

Няма да има никаква промяна по отношение на престъпното нехайство по отношение на горите и забраната за износа на дървесина. Няма да има никаква промяна по отношение на всички тези проблеми, които продължават да тежат на нашето общество.

Аз чувам това, което се цитира от чуждите медии - какви били двата основни проблема на България - банковата криза и Южен поток - глупости! Това е от техния интерес.

За тях може да е интересен и най-вече за тези, които са против Южен поток. За тях банковата криза е толкова важна, защото повечето банки са чужди от тези, които държат българската икономика.

За нас са важни другите проблеми - за нас е важно развитието на българското производство. За нас са важни социалните проблеми. За нас е важно законодателството в областта на съдебната система и съдебната реформа, здравеопазване, образование и т.н." - обясни Василев.

Според Василев най-важна е гледната точка на избирателите, а за да гласуват те, нужни са нови политически субекти, нови виждания и нови идеи. Възможен е сценарий за нови предсрочни парламентарни избори, допълни Василев.

Чуйте пълния коментар в следващия видео материал: