България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Певицата Мирейн за дебютния си албум Clear и целите в музиката

Обичам да правя това, което ми харесва и не си слагам рамки, сподели изпълнителката

20.05.2024 | 12:06 Редактор: Беатрис Младжова

Младата и талантлива певица Мирейн представя дебютния си албум - Clear, с голям концерт и стрийминг в цял свят. Премиерата ще бъде на 31 май.

"Тази песен написах в един доста тежък за мен период, не се чувствах емоционално добре и това беше емоция, която ме подтикна да направя музика, да напиша песен, свързана с тази ситуация и така се роди тя. Беше създадена за часове", сподели Мирейн в студиото на "България сутрин".

Тя използва творчеството си като начин да покаже същността си и да запамети случки в музиката, която прави.

"Правенето на албум е доста дълъг процес. Аз пиша песни постоянно, просто когато имам нужда да изразя себе си, запечатвам някакви случки в музика. Бях събрала доста голям набор от песни. Всички следват някакви линия, не са стилово различни. В този албум участва и Иван Шопов, който направи невероятните аранжименти на песните", допълни изпълнителката за Bulgaria ON AIR.

Творчеството е свързано и с трудни моменти и много положени усилия, категорична е Мирейн.

"Аз съм много гъвкава. Обичам да правя това, което ми харесва и не си слагам рамки. Доста жертви, труд и усилия ми костваше. Никога не съм си мислела да се откажа, защото това е нещо, с което съм родена. Определено не ми липсват трудните моменти, това е част от пътя", коментира още тя.

Певицата показва най-чистото в себе си чрез дебютния си албум.

"Като дебютен албум смятам, че това е възможно най-чистата ми форма в момента. Това е началото на моя път и на моето творчество и това е най-чистото, което мога да извадя от себе си. Аз творя и на български, и на английски, но за албума определено музиката ми звучи по-добре на английски. Българският език е много красив, аз също творя и на български. Не се ограничавам по никакъв начин", подчерта Мирейн.

Гледайте целия разговор във видеото.