България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Братя Аргирови преди големия концерт: Ако песните ни са вечни, това е награда за нашия труд

Надяваме се новата ни песен да е черешката на тортата, споделиха Благовест и Светослав Аргирови

19.04.2024 | 12:16 Редактор: Беатрис Младжова

Братя Аргирови отбелязват 40 години на сцена с грандиозен концерт на 23 април. Той ще бъде заедно с оркестъра на Държавна опера – Русе с диригент Димитър Косев.

"На този концерт ще изпълним най-големите си хитове през годините и най-новите си песни. Надяваме се новата ни песен да е черешката на тортата. В зала 1 на НДК със симфоничен оркестър и Тони Димитрова", каза Благовест Аргиров в студиото на "България сутрин".

Братя Аргирови започват празнуването на юбилея си с концерт в Пловдив миналата година и го завършват с предстоящия в София.

"Станаха малко повече от 40 години от юбилея. Наистина за нас е голям комплимент, ако песните ни са вечни. Това е една награда за нас и нашия труд. Виждам любовта на хората навсякъде. Повечето хора ги виждам, че знаят песните наизуст. Това ни радва", допълни изпълнителят Светослав Аргиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

Залата, където ще се състои концертът, е разпродадена. За Благовест Аргиров голямо предизвикателство е направата на аранжиментите за симфоничния оркестър.

"Датата на концерта е и нашият рожден ден. Залата е абсолютно разпродадена - 3800 души. Благодарим на всички, които ще бъдат с нас на този важен ден. Голямо предизвикателство беше да бъдат направени аранжиментите за симфоничния оркестър. Митко Косев се справи чудесно", коментира той.

Светослав Аргиров си спомни за младостта, спомени от концертите и работата през годините, виждайки албумите на дуото. 

"Албумите ни напомнят за нашата младост, спомени от концертите, срещите с публиката, работата в студио. Имали сме огромната чест да работим със страхотни музиканти през годините. Със страхотни композитори - Стефан Димитров, Найден Андреев, Мария Ганева и много други", добави изпълнителят. 

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.