Merck KGaA повишава прогнозата си за продажби

14.11.2014 | 10:23
Merck KGaA повишава прогнозата си за продажби

Преди съобщението за резултатите имаше тревога за забавяне на ръста ви заради лекарството ви за множествена склероза Rebif. Но тази сутрин в резултатите няма и следа от него. Защо имаме подобрение?

Ние се представяме доста добре. Все още се възползваме от увеличението на цените, което направихме на Rebif в края на 2013.

Позитивният ефект от цената, особено за Северна Америка все още компенсира спада в обемите, който се дължи от по-конкурентна дейност, особено в областта да приеманите през устата терапии.

Нещо повече - успяхме още да повишим цените през октомври с още близо 7%. Това би трябвало да ни даде някакъв комфорт в бъдеще. Rebif в бъдеще ще може да носи ръст в Северна Америка, макар че чувстваме натиска на конкуренцията.

 

Да говорим за сделките ви наскоро. Като имаме предвид дълга, който поехте за финансиране на Sigma Algrich, както и на AZ Electronics през юни. Какъв комфорт имате в момента за финансиране на бъдещи придобивания? Можете ли да посочите бъдещи придобивания?

Знаете, че подписахме договор за сливане Sigma Algrich на 22 септември. Това изискваше голям финансов кредит с цел да успеем да платим сделката. Освен това не планираме нищо друго в момента. Не планираме никакви други придобивания поне в следващата година и половина.

След приключването на договора със Sigma, което се предвижда да стане след получаване на всички регулаторни одобрения - към средата на 2015.

Основното ни внимание е насочено към делевъридж намаляване на нетния кредит.

 

Вие сте главен финансов директор. Искам да разбера колко е трудно да се набира кредит в момента в Европа с цел използване на ниските лихви? Изненадан ли бяхте колко ниско паднаха лихвите в Европа?

Средата за набиране на финансиране е доста позитивна в момента. Така че не виждаме проблеми за момента на пазара, които биха могли да ни попречат да намерим дълг, необходим за финансиране на придобиването на Sigma Algrich. Накратко - средата в момента е добра.