Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Борислав Миланов: Моделът РБ в сегашния му вид има бъдеще

Реформаторите ще работят с ГЕРБ във формата ЕНП, коментира той в "Денят ON AIR"

31.05.2016 | 20:40 Редактор: Мария Аладжова
Борислав Миланов: Моделът РБ в сегашния му вид има бъдеще

Реформаторският блок ще търси подкрепата на ГЕРБ във формата ЕНП, заяви пред Кузман Илиев в предаването "Денят ON AIR" Борислав Миланов, зам.-председател на парламентарната група на реформаторите.

Основният акцент на днешното заседанието на Изпълнителния съвет на формацията са бяха предстоящите президентски избори и начинът, по който ще бъде излъчена кандидат-президентската двойка на РБ:

"Оформят се две хипотези: кандидат на блока, който да бъде излъчен през предварителни избори или през конгрес, или евентуално да коментираме с партньорите общ кандидат с център дясно в рамките на Европейската народна партия (ЕНП)", обясни Миланов.

"Номинацията за кандидат-президентската двойка да преминe през предварителни избори, като ние това сме го правили два пъти. Отчитайки ефекта от това, ние излизаме с един кандидат който предварително, два-три месеца има възможността в публичното пространство да артикулира основните тези и приоритети на РБ. Другият вариант е провеждането на конгрес или под някаква форма гласуване на президентска двойка вътре в РБ", поясни той.

На заседанието не е било коментирано евентуално излизане на ДСБ от структурата на блока, а реториката по време на срещата е била добронамера, включително и от страна на лидера на ДСБ Радан Кънев, посочи още Миланов.

Той беше категоричен, че позицията на СДС е да се реши по какъв начин ще бъде структуриран РБ след президентските и парламентарни избори. Миланов изрази увереност, че моделът на Реформаторския блок в настоящия му вид има бъдеще.

По думите му на днешното заседание е бил обсъден и потенциален диалог с Патриотичния фронт, но отбеляза, че по-вероятен е разговорът РБ-ГЕРБ.