Реалната опозиция в управлението е ДСБ - ДБГ, заяви Тодор Танев

"Едните имат изключително добри връзки с медиите", коментира бившият просветен министър

19.03.2016 | 10:41 Редактор: Мария Аладжова
Реалната опозиция в управлението е ДСБ - ДБГ, заяви Тодор Танев

"Разводтът" в управлението е между ДСБ и ДБГ, заяви бившият просветен министър Тодор Танев в ефира на Нова тв.

Танев се позова на собствени наблюдения като каза, че конфликтът в редиците на реформаторите назрявал "повече от една година" и представлявал сблъсък между опитните политици от ДБГ и "пуританите" от ДСБ със значително повече ентусиазъм и идеализъм.

По думите на бившия министър от гражданския съвет на РБ се разграничават от настъпилите вътрешни колизии при реформаторите през последните месеци:

"Ние, гражданите, не се чувстваме нито опозиция, нито като в управлението. Ние сме за това да се правят политики, което означава добро управление. А тези типични политически въртопи в никакъв случай на засягат гражданския съвет на РБ", подчерта той.

Не съм бил канен на конгреса на Реформаторския блок, продължи Танев и добави, че здравният министър Петър Москов също не е получил покана за срещата, на която присъстваха и ДСБ.

Според Танев партията на Радан Кънев ще получи по-малко гласове на следващите избори. В подкрепа на думите си той посочи, че в противопоставянето  ДСБ - ДБГ вторите имат "изключително добри връзки с медиите", отколкото ДСБ.

"Някой ден ще има Реформаторски блок в малко по-нова форма. Той не е умрял и няма да умре", прогнозира бившият просветен министър - "Тези, които махнаха гражданите от РБ, с което той си създаде доста проблеми, са ДБГ".

Последната актуализация на учебните порграми по литература, предвиждаща изучаване в четири години на "История славянобългарска", е "политически акт на успокояване на положението, независимо от последиците", коментира още Танев.

/Снимка: Facebook/