Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Корман Исмаилов не изключва разпад на РБ

Председателят на НПСД прогнозира, че двигателите на МиГ-29 ще бъдат закупени не от Русия, а от Полша

12.01.2016 | 20:09 Редактор: Ирина Георгиева
Корман Исмаилов не изключва разпад на РБ

Има турско, руско, европейско и дори американско влияние в България. Това отбеляза председателят на НПСД Корман Исмаилов в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. Той даде за пример ремонтите на МиГ-29, военните бази в НАТО.

"За нас е важно да осветлим тези интереси и да ги поставим на масата за дебати. От някои от тях може да имаме интерес, а от други - не." - посочи Исмаилов.

Председателят на НПСД посочи, че никога не са имали цел да правят ДПС номер две. По думите му "оплитането на всички тези интереси и мафиотизацията ще завлекат ДПС и добави, че случилото се с Местан беше очаквано.

Исмаилов заяви, че усеща критика в думите на министър-председателя Бойко Борисов от 12 януари към изключения председател на ДПС Лютви Местан.

Още по темата

На 12 януари премиерът заяви: "Другата голяма измишльотина е, че изведнъж г-н Местан бил стъпил руска мина. С цялото ми уважение към него, но когато Путин и Ердоган в Анкара прекръстиха и взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите от „Белене“ да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава, да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше." - каза премиерът Борисов и попита: "Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?"

Събитията са интересни и в посока "Южен поток", смята Исмаилов. Според него има шанс проектът да бъде възстановен. 

Корман Исмаилов не изключва разпад на РБ, а по повод информацията, че България ще закупи още 6 двигателя за МиГ-29 прогнозира, че те няма да бъдат закупени от Русия, защото е обект на санкции, а от Полша, ако ги има налични.