Борисов: Другата голяма измишльотина е, че изведнъж Местан бил стъпил руска мина

Нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник, попита премиерът

12.01.2016 | 14:04 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: Другата голяма измишльотина е, че изведнъж Местан бил стъпил руска мина

Каква руска мина е настъпил Местан, нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник, попита премиерът Бойко Борисов на базата в Граф Игнатиево, предаде Радио Фокус - Пловдив.

"Другата голяма измишльотина е, че изведнъж г-н Местан бил стъпил руска мина. С цялото ми уважение към него, но когато Путин и Ердоган в Анкара прекръстиха и взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите от „Белене“ да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава, да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше." - каза премиерът Борисов и попита: "Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?"

Той коментира и появилите се публикации за възобновяването на проекта „Южен поток”. 

"Единственото, което сме казвали, е, че искаме газовият разпределител във Варна да поема от 4-5 места газ - Азербайджан, Туркменистан, терминала в Гърция, живот и здраве." - каза Борисови посочи, че "някой решава да си прави активно мероприятие с подобни заглавия"

Убийствата в началото на януари 2016г.

Борисов защити вътрешния министър Румяна Бъчварова, след като на 11 януари представители на бизнеса й поставиха ултиматум – да подаде оставка или да разкрие убийства в последната седмица. Министър-председателят заяви, че подобни покушение се случват по цял свят, но изисква време, за да бъдат разкрити.  Вътрешният министър Бъчварова не разкрива убийства, подчерта Борисов. По думите му има професионално ръководство, което го прави и хиляди служители на МВР, на които това им е професията. И те повече от всички искат да бъдат разкрити тези убийства и ще ги разкрият. 

"Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министърът и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае." - предупреди министър-председателят, цитиран от правителствения пресцентъра.

Още по темата

"Повече ме разтревожиха битите пенсионери в няколко пазарджишки села и съм поставил срок най-късно до утре (13 януари) до обед да има задържани и обвинени. Притеснява ме това, че няколко пъти им казвам да изпратят жандармерия и патрули в „Овча купел“ да успокоят хората. Виждам, че има хора, които са разтревожени." - каза още премиерът Борисов.

Ремонтният завод Авионамс

В доста напреднала фаза сме по процедурите, чрез които държавата ще може да си откупи обратно ремонтния завод Авионамс, защото не само МиГ-овете, но и много хеликоптери и друга летателна техника имат нужда от ремонт и обслужване, написа Борисов във Facebook. Според него по този начин ще поправяме и възстановяваме изтребители и оборудване в български завод, а и ще допринесем за създаването на работна ръка.

"Днес бях в авиационната база „Граф Игнатиево”, където военният министър Николай Ненчев участва в тренировъчен полет на самолет МиГ-29 с двигател по междуправителственото споразумение между България и Полша. В присъствието на полския посланик Н. Пр. Кшищоф Краевски благодарихме на поляците, които в доста критичен момент поеха ангажимент и ни помогнаха с ремонтирането на двигателите. Ще бъдат взети още 6 нови, а всичко останало, което военният министър е поискал като средства за сектора, е заложено в бюджета. Летището в Безмер ще бъде готово през март месец, а военният министър има мандат да започне да преговаря за нови самолети, като през следващите една две години ще завършим преговорите за нови изтребители." - добавя Борисов.

 

 

В доста напреднала фаза сме по процедурите, чрез които държавата ще може да си откупи обратно ремонтния завод Авионамс, ...

Публикувахте от Бойко Борисов в 12 януари 2016 г.