Маскирани мъже нападнаха пенсионери в дома им

Нападателите твърдели, че искат пари, но след нанесения им побой, си тръгнали, без да вземат нищо от къщата

11.01.2016 | 17:05 Редактор: Ирина Георгиева
Маскирани мъже нападнаха пенсионери в дома им

75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга от пловдивското село Голям Чардак преживяха неописуем ужас, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. Маскирани мъже проникнали в къщата им и ги пребили с железни палки. Нападателите твърдели, че искат пари, но след нанесения им побой, си тръгнали, без да вземат нищо от къщата.

Тримата маскирани нападатели проникнали в къщата на баба Пена и дядо Манчо, докато спели. Преди това отровили кучето-пазач. Биячите започнали да удрят с твърди предмети пенсионерите. Единият от нападателите постоянно питал пенсионерите къде са парите. Възрастната двойка обаче се занимава със земеделие и е вложила всичките си пари в закупуването на земи.

 

Баба Пена е изписана с оток на главата. Пострадалият й съпруг все още е в пловдивска болница с няколко шева на главата и опериран крак. Дядо Манчо смята, че целта на нападението не е била обир.

Човекът не вярва, че виновниците ще бъдат задържани. В селото и преди е имало набези. Само дворът на Манчеви е обиран над 30 пъти.

Разследването на нападението продължава.