Петър Москов увери: Не ми е житейска цел да бъда министър

Предходните правителства са виновни за състоянието на здравната система у нас, убеден е той

14.02.2016 | 12:10 Редактор: Мария Аладжова
Петър Москов увери: Не ми е житейска цел да бъда министър

Петър Москов ще подаде оставка след като изпълни ангажиментите си в здравеопазването, заяви той в ефира на бТВ.

"Не ми е житейска цел да бъда министър", коментира Москов във връзка с внесения от ДПС и БСП вот на недоверие към правителството заради реформите в здравната система.

Парламентарните дебати по внесения вот ще се състоят в сряда - 17 февруари. 

По думите на Москов качествените услуги на здравопазването в страната стоят над въпроса за неговата оставка, която според него е била искана още на "10-я ден" от заемането му на поста министър на здравеопазването.

„Имат ли малко чувство за срам тези хора? 95 процента от тях управляваха здравеопазването през последните 40 години. Е, добре ли е здравеопазването?”, попита той.

Опозицията отправи критики към правителството заради казуса с ваксините срещу хепатит Б и въвеждането на националната здравна карта.

Петър Москов представи нови данни от предстоящия рамков договор, в който са предвидени 630 000 направления повече и над пет милиона бройки нови изследвания в доболничната помощ. 

Той разсея и опасенията на гражданите, че с въвеждането на системата за пръстови отпечатъци в болниците и аптеките, ще се създадат условия за злоупотреба с личната информация. „Системата генерира еднопосочно вашия уникален код, свързан с вашето ЕГН и код в НАП”, обясни здравният министър.