Четирима загинаха след употреба на некачествен алкохол

Драмата се е разиграла в град Якоруда, област Благоевград

28.12.2015 | 12:11 Редактор: Мария Аладжова
Четирима загинаха след употреба на некачествен алкохол

Четирима мъже са починали, а други четирима са пострадали след употреба на алкохол със съмнителен произход в град Якоруда, предаде Агенция "Фокус". 

Още по темата

На 27 декември двама жители на град Якоруда са приети по спешност със симптоми на алкохолно натравяне. Лекарите не успяват да се преборят за животите им. В хода на работата по случая е установено, че на 26 декември е имало още два подобни случая с фатален край.

Полицейски служители на Районно управление-Разлог са установили, че мъжете са консумирали алкохол, закупен от мъж от град Якоруда. След консумацията на същата партида са пострадали още четирима жители на града на възраст между 26 и 37 години. Те са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград. Правят им се преливания с чист спирт, който да неутрализира метиловия алкохол.

Директорът на благоевградската болница д-р Огнян Митев съобщи пред медии, че състоянието на пострадалите е тежко, но се подобрява.

"Удря нервите, очния нерв, и мозъка също и черния дроб, и така бързо води до екзитус, така, за съжаление както е станало с част от употребилите", обясни той.

Ракията, с която са се отровили, е струвала 5 лева. Полицията е задържала мъжа, продавал некачествения алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.