Бюлетина за референдума: само при поискване

Правилата на ЦИК позволяват да не ви дадат бюлетини, ако не си поискате

24.10.2015 | 18:46
Бюлетина за референдума: само при поискване

Членовете на комисията в 125 СОУ ще дават бюлетина за гласуване в референдума, само ако хората сами си поискат, научи Bulgaria ON AIR. Секретарят на избирателна секция Юлия Сейменова обеща да дава на всеки, "защото хората са достатъчно интелигентни да преценят".

"Честно да ви кажа аз бих дала на всеки един гражданин по едно листче за референдум и всеки сам да преценява. Мисля, че хората са достатъчно интелигентни, за да преценят дали трябва, мое мнение е че трябва", каза Юлия Сеименова – секретар на избирателна секция.

Централната избирателна комисия посочва в съобщение от 22 октомври 2015, че избирателят ще получи всички бюлетини "ако се регистрира":

Още по темата

Проверете дали знаете всичко за местните избори: информационна кампания на Bulgaria ON AIR "За какво гласуваш".

 

Членовете на изборните секции в 125 СОУ са преминали всички обучения. Те казаха, че големият брой кандидати и бюлетини за вота и референдума най-вероятно ще удължат изборният ден. Очакват много въпроси от страна гражданите как да гласуват за референдума - според изискването на ЦИК членовете на избирателните комисии ще дават бюлетина за общественото допитване, само ако хората сами си поискат такава.

 

В столичното 125 СОУ „Боян Пенев“ получиха изборните книжа от община Младост без полицейски кордон, видя екипът на Bulgaria ON AIR в събота /24/10/2015/. В училището има 12 секции. Във всяка една има по две урни за местните избори и една - за референдума за електронното гласуване.

Нямаше проблеми при запечатването на секциите. Урните ще бъдат запечатани в неделя, каза Юлия Сеименова – секретар на избирателна секция. Печатът ще се маркира също утре, в деня на изборите.

Членовете на секционните комисии очакват удължаване на изборния ден заради многобройните бюлетини и вота две в едно. Полицията ще охранява секциите цяла нощ до отварянето им в 06:00 на 25 октомври 2015.

Вижте репортажа на Пролетина Съботинова.

 

125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ се намира в жк Младост в София, до бул. Александър Малинов и бул. Андрей Сахаров.

МВнР публикува пълния списък на секциите за гласуване в чужбина.