Чикагото остава кандидат, въпреки присъдата от 3,6г.

Репортаж от Русе

23.10.2015 | 23:00
Чикагото остава кандидат, въпреки присъдата от 3,6г.

След като кандидатът за кмет на Русе и за общински съветник на Национална републиканска партия Венцислав Ангелов-Чикагото получи окончателна присъда от три години и шест месеца лишаване от свобода за трафик на наркотици той не може да бъде намерен на домашния си адрес.

Чикагото е обявен за национално издирване. ОИК-Русе все още не може да заличи кандидатурата на Ангелов за кмет и общински съветник, тъй като той не изтърпява в момента наказание лишаване от свобода.

 

"По тази причина Прокуратурата ни уведомява, че в случай, че има промяна в обстоятелствата, тоест когато господин Ангелов бъде задържан ще бъдем уведомени, за да вземем решение за заличаването му за кандидат за кмет и общински съветник, каза Асен Станчев,  председател на ОИК-Русе. „В случай, че това нещо се случи в съботния или в неделния ден ОИК ще се произнесе с решение с което ще бъде заличена регистрацията му, но тези решения влизат в сила в срок от 3 дни след постановяването му поради, което то ще влезе в сила след деня на изборите“.