От 3 август АМ Хемус е по-дълга с още 5 км

В участъка са изградени общо 11 съоръжения, сред които е най-големият пътен възел в североизточна България Белокопитово

03.08.2015 | 14:43 Редактор: Ирина Георгиева
От 3 август АМ Хемус е по-дълга с още 5 км

От 3 август автомагистрала Хемус е по-дълга с още 5 км. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook, след като заедно с министрите Лиляна Павлова, Владислав Горанов и Ивайло Московски прерязоха лентата на най-новия участък от нея.

"С изграждането на отсечката от Белокопитово до Каспичан от АМ "Хемус" ще се облекчи чувствително трафикът по направленията София - Варна и Варна - Русе. Транзитният и локалният транспорт от днес се изнасят извън близките населени места и така осезаемо ще се подобрят условията за безопасност и живот на местното население." - пише още Борисов.

В участъка са изградени общо 11 съоръжения, сред които е най-големият пътен възел в североизточна България "Белокопитово", който е с разгъната дължина от 10 км.

Откриването на новия участък е празник за региона, тъй като значително се улеснява достъпът до големите градове, което ще даде отражение на заетостта и икономическото развитие.

Проектът е реализиран по програма "Ново строителство" на АПИ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.