На 3 август ще бъде открит участъкът Белокопитово - Каспичан от АМ Хемус

Общата дължина на отсечката е 4,898 км

02.08.2015 | 15:17 Редактор: Ирина Георгиева
На 3 август ще бъде открит участъкът Белокопитово - Каспичан от АМ Хемус

На 3 август, ще бъде открит участъкът Белокопитово – Каспичан от автомагистрала "Хемус" и най-големият у нас пътен възел – "Белокопитово", през който ще се осъществява връзката с първокласните пътища Русе - Варна и Коритна - Белокопитово. Общата дължина на отсечката е 4,898 км.

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров при пътен възел "Белокопитово" ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистрален участък. На церемонията са поканени министър-председателят Бойко Борисов, ОУ на Шумен Донка Иванова, кметове от региона и др.

Проектът за изграждане на близо петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ "Хемус" е реализиран по програма "Ново строителство" на АПИ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Изпълнител на обекта е "АМ Черно море" АД. Строителният надзор е осъществен от "Пътинвестинженеринг" АД. Проектант е "Пътпроект" ЕООД.