Български туроператор провали почивката на 31 български ученици в Испания

От МОН уверяват, че децата са настанени в хотел

09.07.2015 | 14:24 Редактор: Ирина Георгиева
Български туроператор провали почивката на 31 български ученици в Испания

Българските ученици, които заминаха на екскурзия в Испания, са настанени в хотел. Това коментира пред зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева телевизия Bulgaria On Air, по повод информацията, че децата от столичната национална финансово-стопанска гимназия са изоставени от туроператора си и не са им осигурени договорените условия.

"Сутринта закусваха в хотела, в който са били настанени. Децата са добре, няма опасност нито за здравето им, нито за живота им. Това, в което ни увери директорът на училището е, че реално погледнато имат притеснения за битовите условия, в които те са настанени. Вероятно някакво разминаване в очакванията по отношение на звездите на хотела, по отношение на охлаждането на стаите." - допълни Кастрева.

Само две нощувки са платени от цялата екскурзия, коментираха от своя страна родителите - в Словакия и в района на Кан във Франция. От предстоя в Испания е нямало платена нощувка.

"Това е въпрос, който с туроператорите ще се изясни. Според туроператорите – директорът ми каза, че няма да има проблем." - обясни Кастрева.

На въпрос дали е имало и други оплаквания, свързани с този туроператор, зам.-минитърът каза, че досега такива сигнали при тях не са постъпвали.

"Принципно, по отношение на ученически отдих и туризъм, има разписана наредба между нас и Министерството на туризма. Тук бих искала да обясня, че предстои актуализирането на тази наредба." - допълни зам.-министърът.

Чуйте: