БСП избира между 15 имена за кандидат кмет на София

Ако няма самоотвод, всичките ще бъдат предложени за гласуване на коференция от делегатите

06.07.2015 | 11:04 Редактор: Мариета Иванова
БСП избира между 15 имена за кандидат кмет на София

БСП избира между 15 имена за кандидат кмет на София, предава БТА, допълвайки че това е станало ясно след края на  процеса по подбор и издигане на предпочитаните личности от районните партийни организации на техните конференции.
Известни са също така и кандидатите за общински съветници, за районни кметове и кметове на кметства във всичките 32 села в Софийска област, информират от партията.

Най-често посочваните имена сред всичките 15 са тези на заместник-председателя на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, на председателя на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, на Георги Кадиев - депутат от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, на социолога проф.

Михаил Мирчев, на евродепутата Илияна Йотова, на проф. Иван Данов и на бившия депутат от БСП Евгения Живкова.
Всеки от 15-те избрани може да стане кандидат на БСП за кмет на София, но е възможно и да си направи писмен или устен отвод до Градската конференция или на самия форум, който ще се проведе на 25-и юли.

Ако никой доброволно не се откаже от номинацията си, всичките 15 имена ще бъдат предложени за гласуване на конференцията от делегатите.

Основният ангажимент на ръководството на Градския съвет на БСП в София до 25-и юли ще бъде организацията на форума.

Паралелно с това предстои и провеждането на още три кръгли маси, които са част от поредицата тематични дебати, започнати от столичната организация на левицата от няколко месеца насам.

Първата от оставащите публични кръгли маси е планирана за 8 юли от 16,00 часа. Тя ще бъде с представители от културните среди. Следващата ще бъде на тема "Образование", а последната ще е за общинската икономика.

След Корнелия Нинова, Калоян Паргов, Георги Кадиев, проф. Михаил Мирчев и Илияна Йотова се подреждат проф. Иван Данов, Евгения Живкова, Жельо Бойчев, Костадин Паскалев, Янаки Стоилов, Борислав Цеков, Румен Гечев, Панайот Бончев, Таско Ерменков и доц. Иво Христов.