Демонстрират стрелба с HIMERS на най-голямото тактическо учение на Сухопътните войски

"Тракийски воин - 24" ще продължи до 4 юни

28.05.2024 | 19:43 Редактор: Беатрис Младжова
Демонстрират стрелба с HIMERS на най-голямото тактическо учение на Сухопътните войски

Учението "Тракийски воин - 24", което е най-голямото на Сухопътните войски за тази година, вече започна. То ще продължи до 4 юни на учебните полигони "Корен" и "Ново село". В него участват над 2000 военнослужещи и до 700 единици техника.

По време на "Тракийски воин - 24" ще бъдат проведени бойни стрелби с механизирани, танкови и артилерийски формирования, стрелби със средствата за непосредствена авиационна поддръжка, както и стрелби с ракетна система за залпов огън HIMERS от 181-ви артилерийски полк от Националната гвардия на щата Тенеси от САЩ. Ще бъдат използвани терминалите на сателитната мрежа Starling и безпилотните летателни средства в маневрените формирования от Сухопътните войски.

Многонационалната бойна група на НАТО в България участва с формирования от Италия, Албания, Гърция, Северна Македония, Хърватия, Черна гора и САЩ на учебен полигон "Ново село".

В рамките на "Тракийски воин - 24" от 1 до 3 юни на полигон "Корен" ще се проведе тактическо учение с бойна стрелба "Ответен удар - 24" с формированията на 2-ра механизирана бригада. На 4 юни ще се състои Ден за демонстриране на способности.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Пресцентър на Министерството на отбраната