Призове за постижения получиха най-добрите в имотния бранш

Близо 100 компании и брокери участваха в националния конкурс Real Estate Business Awards

28.05.2024 | 21:59 Редактор: Вяра Димова

Близо 100 компании и брокери участват в националния конкурс Real Estate Business Awards. Претендентите се състезават за общо 17 награди в различни категории.

Националният конкурс е продължение на проекта "Годишните награди на Imoti.net", който в продължение на 8 години отличаваше най-добрите в сферата на недвижимите имоти. Конкурсът цели да насърчи добрите практики и прозрачността в областта на недвижимите имоти. Наградите от журито са 9, останалите 8 са допълнителни.

Най-много са кандидатите в категориите "Дебют на агенция за недвижими имоти" и "Най-добър сайт на фирма за недвижими имоти", "Най-добрата агенция за недвижими имоти за 2023 г.", "Брокер на годината", "Най-динамично развиващата се компания". 

"Нашият бранш и професиите ни на хората, които се занимават с него, имат немалко трудности, както всички в България, но добрите, положителните неща, които се случват, заслужават едно поощрение. Този тип конкурси, чрез обективна оценка, биха могли да дадат полезен пример за всички останали", каза председателят на ФИАБЦИ Иван Велков.

"За мен е колко време са на пазара, какво име са си изградили, какви са им плановете да останат на този пазар, тъй като нямам нищо против хората, които влизат отскоро, но пазарът на недвижими имоти е бавен и можеш да създадеш име след продължително време", смята членът на журито Георги Павлов.

Все по-голям е пазарът за луксозни имоти у нас, коментира Невена Стоянова, която беше отличена с награда. 

"Имоти над 500 000 евро са изключително търсени и все още рядкост на вторичен пазар", каза тя.

След церемонията Real Estate Business Forums & Awards ще продължи с провеждането на серия от експертни дискусионни форуми в цялата страна под надслов "Стандарти на бъдещето в средата ни на живот".

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.