Първанов определи формите на взаимодействие в коалицията за неработещи

Реалната оценка за управляващите ще е при гласуване на пенсионната реформа, смята той

01.04.2015 | 12:02 Редактор: Мариета Иванова
Първанов определи формите на взаимодействие в коалицията за неработещи

Формите на взаимодействие в коалицията са неработещи, смята лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов. По думите му проверка на това колко здрава е коалицията ще има при гласуването на мерките от пенсионната реформа в пленарна зала, предава БТА.

„Отношението ни към кабинета не може да се поставят в контекста на това какво правим на местните избори”, коментира Георги Първанов. По думите му, ако АБВ напусне коалицията, то Калфин също ще напусне правителството.

Колкото до евентуална предстояща среща с ГЕРБ, лидерът на АБВ заяви, че партията ще отправи въпроси в областта на енергетиката, външната политика и др.

Първанов изтъкна още, че АБВ още очаква финансовият министър публично да отговори на отправените към него въпроси за одобрения дълг от 16 млрд.лв.

Първанов посочи още, че заради мащабната работа по пенсионната реформа социалният министър Ивайло Калфин заслужава оценка дори 6+.

„Става дума за една балансирана и работеща реформа и затова да има повече пари за пенсионерите”, допълни Георги Първанов.  

Той посочи, че АБВ е получила и друга шестица - за проекта на закон за съдебната власт. „Показахме реформаторско лице, докато други се кичат с такива титли и решават кадрови въпроси”, каза още Първанов.

Първанов днес даде показания по делото срещу бившия шеф на разузнаването Кирчо Киров.