Между 37 и 80% намаляват престъпленията в обсега на видеонаблюдение, сочи статистиката

Столична община инвестира над 4 млн. лв. в тази посока

16.03.2015 | 12:38 Редактор: Мариета Иванова
Между 37 и 80% намаляват престъпленията в обсега на видеонаблюдение, сочи статистиката

Над 4 млн. лв. ще инвестира Столична община в изграждането на видеонаблюдение, стана ясно от коментара на Красимир Димитров, директор Сигурност към Столична община в Сутрешния блок на Bulgaria On Air. Той посочи, че приоритетно продължава изграждането на видео наблюдение в детски градини и училища. Друга част от усилията са насочени към поставянето на камери за наблюдение на трафика по оживени булеварди като бул. България, бул. Александър Стамболийски, бул. Цариградско шосе, бул. Ботевградско шосе и др., стана ясно от думите на Димитров.

В тази връзка той подчерта, че има два изнесени центъра - на бул. България и бул Ботевградско шосе, „където се охраняват всички подлези с видео наблюдение и охрана“. - „Това мисля, че е много добра идея за намаляване на финансови средства и гарантиране на сигурността,“ посочи той.

На въпрос на водещия Иван Нончев дали има ефект от инвестирането на средства в тази посока, Димитров посочи, че „навсякъде в Европа се инвестира във видео наблюдение- първо- защото е превенция“.

По думите му между 37 до 80% намалява извършването на престъпления в обсега на видеонаблюдения.