Фандъкова: В началото на април очакваме да пуснем линията на метрото до летището

Обектът на линията до Бизнес парка е завършен на 96%

27.02.2015 | 16:12 Редактор: Ирина Георгиева
Фандъкова: В началото на април очакваме да пуснем линията на метрото до летището

Линията на метрото до Бизнес парка ще бъде пуснато най-вероятно в началото на април. Обектът на линията е завършен на 96%, a този към летището на 99%. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, предаде агенция "Фокус". 

"В началото на април очакваме да пуснем линията до летището и началото на май, най-късно, да пуснем и линията до Бизнес парка. Общо 90 хил. души ще ползват допълнително този най-екологичен и модерен градски транспорт. Жителите на ж.к. "Дружба" ще могат да слязат до центъра за 15-16 минути." - заяви Фандъкова. По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути. 

"Това, което бях възложила на колегите от градския транспорт, те са го направили тази седмица. Дискутирано е с гражданите и с бизнеса, който има офиси тук в тази зона, да се направи реорганизация на движението на градския транспорт, така че всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през ж.к. „Дружба" да имат съприкосновение с поне една станция на метрото." - уточни тя.

Фандъкова каза още, че има предложение за организация на движението и предстои това да бъде обсъдено.

"Има известни промени в движението на някои автобусни линии, така че хората да може да имат най-доброто придвижване до метростанция." - посочи кметът на София.