Борисов: България спазва стриктно задълженията си по отношение на бежанците

Кабинетът не е обсъждал вариант армията да бъде изпратена на границата

07.01.2015 | 15:18 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: България спазва стриктно задълженията си по отношение на бежанците

България спазва стриктно задълженията си по отношение на бежанците, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 

"Въпросът е, че те трябва да преминават през официалните контролни пропускателни пунктове, за да можем да се погрижим за тях по най-добрия начин." - допълни Борисов.

Министър-председателят подчерта, че кабинетът никога не е обсъждал вариант армията да бъде изпратена на границата, а само различни начини за оказване на логистична подкрепа на служителите на МВР.

Премиерът коментира още, че е неправилно да се говори за ограда по границата. По думите му става въпрос за едно временно съоръжение, което има за цел да помогне за ограничаването на достъпа на нелегални емигранти в страната.
„Подобни съоръжения има на много места изградени и то в много по-тежък вид. Предишното правителство е направило за около 9 милиона 30 километра, приблизително. И основно заради натиска на нелегалните, повтарям”, посочва Борисов, става ясно от публикуваната от заседанието стенограма.