Заместник-министърът на отбраната може да създаде проблем в правителството

Позицията на ПФ за назначението на Орхан Исмаилов ще стане ясна до 24 часа.

19.11.2014 | 19:14 Редактор: Васил Детелинов
Заместник-министърът на отбраната може да създаде проблем в правителството

Втори ден на политически престрелки в парламента след назначението на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната. Позицията на Патриотичния фронт за назначението на Орхан Исмаилов , предложен за поста от Реформаторския блок, ще стане ясна до 24 часа. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов само ден, след като постави ултиматум, че патриотите ще оттеглят подкрепата си за кабинета, ако Исмаилов не бъде отстранен. Днес с декларация от парламентарната трибуна ДПС защити Исмаилов, а от Реформаторския блок заявиха, че нямат намерение да преосмислят избора си.

Изненадващо от ДПС защитиха отцепилия се преди време от партията Орхан Исмаилов. В декларация хората на Лютви Местан посочиха, че не приемат и остро осъждат дискриминационния  и ксенофобски акт срещу български гражданин, притежаващ нужния опит и качества.

"Призоваваме министър-председателя да не създава условия за проява на лимитирана интеграция и толерантност с граници към малцинствата чрез посланията си в зависимост от качествата на съответния експерт, той може да назначи и един и 100 представители от малцинствата, а не фиксиран брой 10." -каза Тунчер  Кърджалиев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС.

Тази подкрепа ядоса Патриотичния фронт. А Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов даде да се разбере, че от тях зависи бъдещето на правителството. Тази вечер с Красимир Каракачанов  били поканени от  премиера Бойко Борисов като след срещата щяло да стане ясно дали патриотите ще продължат да крепят кабинета.

" Аз ви моля да изчакате още 24 часа. Трудно се взема решение за прекратяване  на подкрепа защото то може да доведе до събаряне на това правителство. Може да доведе и до извънредни избори. /05,34 + 04,35/ В нашата  партия НФСБ членуват и турци и цигани и нямам нищо против това.  Ние сме за уважаване на етносите. Но този човек не може да бъде там просто защото е представител на една протурска партия."- каза Валери Симеонов, председател на парламентарната група на Патриотичния фронт.

От Реформаторския блок  отново защитиха  заместник- министъра. Корман Исмаилов не виждал това да създава напрежение сред реформаторите, а  само  в останалите политически сили.  Орхан Исмаилов не бил  член нито на  НПСД,  нито на Реформаторския блок.

"Господин Исмаилов е български гражданин с абсолютно всички права качества. Някой не харесва минарета, друг синагоги, трети късите подстрижки и т.н. Не може с всеки да се съобразяваме." заяви Корман Исмаилов- заместник -председател на парламентарната група на Реформаторския блок

Самият Орхан Исмаилов заяви, че е готов да подаде оставка, ако от това зависело бъдещето на кабинета.

Още по темата вижте във видеото.