Вложители: КТБ ще взриви всяко правителство, взело грешно решение

05.11.2014 | 14:59 Редактор: Ирина Георгиева
Вложители: КТБ ще взриви всяко правителство, взело грешно решение

40 вложители в КТБ излязоха на протест пред сградата на НС с искане за незабавно плащане на гарантираните влогове, оздравяване или одържавяване на банката. Те настояват още виновниците за състоянието на КТБ да бъдат пратени в затвора. Както още на 4 ноември стана ясно - протестиращите настояват чуждестранна още фирма да провери какво се е случвало в трезора на КТБ.

Гражданите донесоха и пластмасови туби, които по думите са символ на финансовия балон в страната, който всеки момент може да се спука. Минути след като протеста започна, единствено депутатът от Реформаторския блок и член на Гражданската квота на партията Гроздан Караджов слезе при протестиращите.

"Вие на БНБ доверие имате ли? За това искаме да наемем международна разследваща фирма, за да видим банката какви ги е вършила. За да може да върне поне част от откраднатите пари. От събота (8 ноември) тръгваме на поход към Бояна. Пред къщите на тези, за които знаем, че са съучастници в грабежа на КТБ. Имам информация кой колко е откраднал и колко се е облажил." - коментираха протестиращите.