ББЦ става БДЦ в парламента и ще подкрепя кабинета

Танчев: Ако не откриваме по 100 000 работни места годишно, ще изчезнем

27.10.2014 | 16:27 Редактор: Мариета Иванова
ББЦ става БДЦ в парламента и ще подкрепя кабинета

Парламентарната група на коалиция „България без цензура” ще се казва „Български демократичен център”. Това обяви председателят й Светлин Танчев от трибуната на Народното събрание при откриването на 43-ия парламент.

Той обясни, че групата ще подкрепи бъдещо парламентарно мнозинство. „Но ще се оттеглим, ако усетим и най-дребното хитруване и работа в полза на олигархията”, предупреди Танчев, цитиран от Dnes.bg.

Той беше категоричен, че въпреки подкрепата за кабинета формацията няма да забрави недоволството на хората, заради което беше учредена.

Танчев обясни, че в парламента групата ще защитава не само интересите на 200 000 българи, които са гласували за тях, но и на хората, които не са отишли до урните.

„Нашите приоритети са стопанското  и духовно спасение на нацията, развитието на нови работни места. Въпреки скептицизма предстои да се убедите, че ако не откриваме по минимум 100 000 работни места годишно, ще изчезнем като нация”, каза още председателят на групата на Николай Бареков.

Формацията ще подкрепи създаването на парламентарна комисия за КТБ.  „Не трябва да допускаме архивите й да се превърнат в новите досиета на прехода”, каза Танчев и допълни, че хората трябва да знаят кой отне парите им.