Технологичен майсторски клас за студентите във Варна

На 28 юни: Hackathon

27.06.2014 | 16:51
Технологичен майсторски клас за студентите във Варна

Майсторският клас „Управление на сигурността в електронните плащания и електронната търговия“ във Варненския свободен университет на 27 юни включи три семинара, съобщават от висшето учебно заведение.

Енди Тъч, гейм-дизайнерът на Unity, една от водещите компании, разработващи видеоигри, води тридневен майсторски клас за студентите и геймъри от цялата страна. Керсът включва запознаване с начините за създаване на 2D, 2D инструменти и анимация и новите функции в Unity.

В събота, 28 юни, вечерта започва 24-часовото състезание Game Hackathon, от 17:30ч Програмисти, артисти и дизайнери ще създават игри, презентациите им започват в неделя 29 юни в 15:00 часа, а резултатите от състезанието ще бъдат обявени в 17:00 часа.

Международната конференция „Информатиката в научното познание“, организирана в партньорство с Института по математика и информатика при Българската академия на науките се обсъждат основните положения и постижения в областта на прилагането и използването на информатиката  и  информационните  технологии  в  сферата  на  научното  познание и обучението. Тя е организирана в няколко тематични направления: Информатиката в икономиката, управлението и културата; Информатиката в държавната администрация,  правото и корпоративната сигурност; Информатиката в техниката и технологиите; Информатиката в обучението и Математически методи в информатиката.

Третото събитие, стартирало на 27 юни във ВСУ е майсторският клас „Игровизация и краудсорсинг“ ("Gamification and Crowdsourcing"). 

Още по темата

Гост-лекторите д-р Ели Мирон и д-р Гилад Равид от Университета Бен Гурион в Израел запознават общо 150 участници в курса с модерни понятия като „игровизация“ - процесът на въвеждане на елементи от игри в дадена кампания или инициатива с цел увеличаване на ефекта от нея и „отворена ангажираност“ или „краудсорсинг“ - получаване на необходимите услуги, идеи или продукт чрез привличане на голяма група от хора, като най-често тези групи са организирани онлайн. 

„Това е една изключително наситена програма за среща на студентите с бизнеса, програма в която студентите и гостите на университета се срещат с върхови представители на науката и практиката, програма, с която доказахме, че верният път на развитието на образованието е интернационализацията“, посочи в приветствените си думи при откриването на Международната конференция по информатика и съпътстващите събития президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

/Снимка: Unity website/