Велислава Миланова: Животът ми е спорт, а телевизията е за екипни играчи

Водещата на емисии Спорт с интервю пред в. "19 минути"

22.06.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Велислава Миланова: Животът ми е спорт, а телевизията е за екипни играчи

Велислава Миланова с интервю пред в. "19 минути" за спорта, живота и нейните залози за "Евро 2016". Какво сподели спортният редактор на Bulgaria ON AIR - вижте в интервюто.

 

Кои са вашите фаворити на Европейското по футбол и кой според вас ще е шампионът? Дайте залозите си.


Имам няколко фаворита за Европейското първенство - Италия, Испания, Германия. За шампион на Стария континент залагам за Германия.


Трудно ли се коментират футболни двубои и резултати от мачове?


Никога не съм коментирала футболен мач и не смятам, че това е женска работа. Иначе резултатите от мачовете не са чак толкова трудни за прогнозиране, но на това Европейско не съм сигурна, че това е моята стихия.


Как точно се насочихте към спортната журналистика?


От малка винаги съм искала да съм спортен журналист. Животът ми е спорт от 6-годишна възраст, завърших бакалавър в НСА - треньор по спортна аеробика. Най-логично беше магистратурата ми да е спортна журналистика, след което попаднах в телевизията и така до ден днешен.


Какво ви дава работата в ТВ Bulgaria ON AIR?


Обожавам работата си, имам страхотни колеги в Bulgaria ON AIR, срещам различни хора, от които се опитвам да извлека най-доброто за себе си. Аз съм екипен играч и смятам, че именно екипът е в основата на продукта, който предлагаме на зрителя. Всъщност не ходя на работа, а отивам да правя това, което обичам - да отразявам спорт.


Бихте ли се занимавали с нещо друго освен с телевизия?


Ако се наложи, вероятно бих. Аз съм треньор и бих се занимавала с треньорска дейност. Работата с деца е прекрасна от една страна и много трудна от друга. Впуснеш ли се обаче веднъж в телевизията... трудно можеш да се отскубнеш.   


За какво мечтаехте като дете?


Мечтаех за хубаво семейство, мечтаех да се занимавам с журналистика. Изключително щастлива съм, че това, което съм искала, съм го постигнала. Балансът между работата и семейството е изключително важен, справям се засега.   


С кой световен топ спортист бихте искали да направите лично интервю?


Първото име, което изниква в съзнанието ми, е Лионел Меси. Разбира се, има и много други спортисти, до които бих искала да се докосна лично.   


Какво спортувате в свободното време?


Тренирам почти всеки ден вкъщи. Упражненията, които правя, са за различните мускулни групи. Повечето от тях са такива, каквито моите треньори в залата по спортна аеробика са ме карали да правя, когато се състезавах. Разбира се - в по лек вариант :) Опитвам се да бъда в добра физическа форма, за да изглеждам и да се чувствам добре.   


Трябва ли според вас спортът да е по-сериозно застъпен в родните училища и каво трябва да се направи по този въпрос?


Разбира се! Спортът е изключително важен за децата, за формирането на характера им, учи ги на дисциплина и навици, които никой друг не може да им даде. Смятам, че часовете по физическо възпитание не трябва да бъдат пренебрегвани. Спортните училища също трябва да функционират, както и спортните школи из цяла България.


Според вас какво изисква редовното спортуване и необходимо ли е да се правят саможертви?


Спортът учи на много неща, дава много, но също така има и своите изисквания. За да спортуваш редовно, трябва да си отговорен, последователен, всеотдаен, сериозен и дисциплиниран. Трябва да жертваш някои неща, за да постигнеш резултат. В днешно време това става все по-трудно, всички искат лесни и бързи резултати, това обаче няма как да се случи.


Какво мислите за комбинацията манекенка-футболист, която е често срещана не само в България, но и по света?


Мисля, че тази комбинация е красива..., но в повечето случаи изпразнена от съдържание. Разбира се, винаги има изключения:)))

 

Цялото интервю вижте тук.