Брюксел 1

Събота от 17:00 часа
още

Анонс Брюксел 1, 28.05.2016

Предаването "Брюксел 1" по телевизия България он ер с Милена Милотинова на 28 май 2016.

27.05.2016 | 17:50 Редактор: Красимир Лаков
Анонс Брюксел 1, 28.05.2016

 Гърция получи нова спасителна помощ от 10 млрд в рамките на одобрения пакет от 86 млрд евро и обещание за възможност за бъдещо редуциране на дълга. Вървят ли събитията към трето намаляване на гръцкия дълг - по този и други въпроси свързани с южната ни съседка ще говорим с бившия зам-финансов министър Любомир Дацов.

+++ Турският президент Реджеп Ердоган заплаши Брюксел, че ще развали сделката за връщане на мигранти на турска територия, ако не паднат визите за турски граждани. По-рано през седмицата германският канцлер Ангела Меркел съобщи именно след среща с Ердоган, че е „малко вероятно" визите за турски граждани да отпаднат от 1 юли, защото „условията не са изпълнени". Ябълката на раздора е турското антитерористично законодателство, което трябва да бъде приведено към европейските стандарти. Източници от Брюксел вече допуснаха сделката да се провали към юни. Кой ше надделее в играта на нерви - пряко от Брюксел ще включим евродепутата Светослав Малинов.

+++ След това с журналиста от Париж Божидар Чеков ще говорим за новото напрежение в Париж тази седмица - полицията задържа френски гражданин, заподозрян в тероризъм и фигурирощ в списъка с лица, споделящи ислямистки възгледи, вероятно сражавал се в Сирия на страната на Ислямска държава. Колко са тези младежи във Франция и как страната се бори срещу радикализацията, както и защо протестират французите вече седмици наред, колко е френската работна седмица и защо синдикатите не приемат реформите на Оланд?

Гледайте ни в събота от 17:30 ч.