Брюксел обяви най-висока степен на терористична опасност

Летище Завентем в града беше разтърсено от две експлозии тази сутрин

22.03.2016 | 10:56 Редактор: Луиза Божинова
Twitter

Евродепутатът от Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Ковачев се включи на живо в ефира на Bulgaria ON AIR и заяви, че ситуацията в Брюксел е изключително напрегната.

Летище Завентем в града беше разтърсено от две експлозии тази сутрин.

Ковачев заяви, че заседанието на евродепутатите във външната комисия на Европарламента е започнало с минута мълчание в памет на жертвите на инцидента.

Все още точният брой им брой не е ясен.

В ефир се включи и кореспондент на Bulgaria ON AIR, живеещ на метри от "Моленбек" и заяви, че има взрив в квартала, в който живеят по-голямата част от емигрантите, пристигащи в страната.

Причината за взрива все още не е ясна.

В Брюксел е обявена най-висока степен за терористична опасност. Спрян е целият транспорт в града.

По-късно стана ясно, че 13 са жертвите за двете експлозии на летището и 35 са ранените. Не е известно дали има жертви от експлозията в квартала  "Моленбек."

Едната бомба е избухнала от чанта с личен багаж.

Военни са пристигнали на летището в белгийската столица. Властите в страната са знаели, че ще има атентат, но не са знаели кога ще се случи

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че България остро осъжда атентатите в белгийската столица. В социалните мрежи еврокомисарят Кристалина Георгиева пък коментира, че е шокирана и следи ситуацията отблизо

Към момента българското външно министерство не подава информация за загинали или ранени български граждани.