Френската полиция издирва и девети участник в атентатите от 13 ноември

Трима души са загинали, а други петима са арестувани при специалната операция от 18 ноември

18.11.2015 | 10:35 Редактор: Мариета Иванова
Френската полиция издирва и девети участник в атентатите от 13 ноември

Освен Салах Абдеслам, е имало и още един участник в атентатите от 13 ноември в Париж, който е успял да се измъкне от мястото на кървавите сцени. След обстоен анализ на видео кадри разследващите терористичните атаки обявиха, че издирват и девети терорист, участвал в атентатите, предава AFP. Припомняме, че други седем терориста загинаха при атентатите във френската столица, като само един от тях е бил убит от полицията, останалите са се взривили.

В същото време стана ясно, че при специалната полицейска операция  от сутринта на 18 ноември са загинали трима души, предава CNN. Сред тях е и жена-камикадзе. Медията цитира информация от прокуратурата, че има задържани и други петима души при специалната акция в предградието Сен Дени- трима мъже, които са били в апартамента в центъра на нападението, и други мъж и жена, задържани в близост до жилището.

Френски медии съобщават, че е арестуван и собственикът на апартамента в предградието Сен Дени в Париж, който стана обект на специалната полицейска операция, насочена срещу организатора на атентатите от 13 ноември Абделхамид Абаауд и обявения за международно издирване Салах Абдеслам.

Още за специалната операция четете тук.