AFP: Полицейската акция в Париж е срещу организатора на атентатите преди дни

Най-малко седем експлозии са били чути при операцията, предава AP

18.11.2015 | 08:50 Редактор: Мариета Иванова
AFP: Полицейската акция в Париж е срещу организатора на атентатите преди дни

(Обновена към 10.00 часа)

При полицейската акция, започнала рано тази сутрин са загинали двама души, сред които и жена, която се е взривила, предава AFP. По-рано медията предаде, че са се чули експлозии в посока на полицейската блокада.

 CNN съобщава, че загиналите при специалната операция са трима- двама терористи и обикновен гражданин. Ранените полицаи също са трима по информация на медията.

The Guardian пише, че полицията е затворила пътищата в предградието Сен Дени. По информация на изданието има и военни части.

Още по темата

Някои от живущите в предградието са били евакуирани, други са били предупредени да не излизат и да стоят далеч от прозорци.

Училищата в предградието ще останат затворени.

ТАСС съобщава, че при специалната операция са задържани трима души. Други двама са се барикадирали в жилищна сграда.

Акцията е насочена срещу организатора на атентатите във френската столица Абделхамид Абаауд, предава AFP. 27-годишният белгиец е заподозрян за съучастие и в други, осуетени от полицията атентати, един от които в скоростния влак Амстердам- Париж.

В интервю за онлайн издание на Ислямска държава Абаауд споделя, че пътува в Европа с цел да организира атентати, като осигурява и снабдяването с оръжия. AFP съобщава, че се отказал от семейството си.

Още по темата

Associated press съобщава, че при полицейската акция сутринта са се чули най-малко седем експлозии. Репортери от медията описват звука от обстановката като взривове от гранати и продължителна стрелба в посока на полицейската блокада в парижкото предградие Сен Дени. Акцията е започнала около 4.30 часа сутринта.

Има предположения, че с Абаауд е и осмият издирван терорист от атентатите в Париж Салах Абдеслам. По-рано имаше информация, че Абаауд вече е заминал за Сирия.
На 16 ноември в белгийския квартал Моленбек беше проведена полицейска акция за задържане на обявения за международно издирване Абдеслам. Впоследствие се оказа, че участникът в атентатите от 13 ноември в Париж не е бил задържан.

 

 


коментирай >
Още от Свят
ТV Програма
Сега
Следва
гледай на живо Video пълна програма