Белгиец е предполагаемият спонсор на атентатите в Париж

Франция обяви за международно издирване друг белгиец

16.11.2015 | 09:34 Редактор: Мариета Иванова
Белгиец е предполагаемият спонсор на атентатите в Париж

Предполагаемият спонсор и попечител на терористите, извършили серия атентати в Париж на 13 ноември, е белгиецът Абделхамид Абаауд, съобщи радио RTL.

Френските следователи са успели да идентифицират трима от извършителите на серията атентати в Париж, съобщи по-рано прокурорът на Париж Франсоа Моленс, предава ТАСС.

Медията припомня, че двама от терористите са живели в Белгия и са имали френско гражданство. Един от тях е бил на 20 години и именно той се е взривил до стадион „Стад дьо Франс”. Вторият терорист-камикадзе е бил на 31 години и се е взривил на булевард Волтер.  

По-рано на 15 ноември белгийската полиция извърши няколко ареста- на границата с Франция и други в Брюксел. Предполага се, че сред задържаните е един от тримата братя, участвали в атентатите. Предполагаемият трети брат с белгийски паспорт Салах Абдеслам е обявен за международно издирване от Франция. Последният е загинал при концертната зала Батаклан.

Към момента се предполага, че в атентатите са участвали 8 души, от които един е успял да избяга. Останалите са се взривили, един е убит от полицията.

Жертвите на атентатите вече са 132 души, предаде AFP.  Други над 350 са ранени, малко под 100 от които са в тежко състояние.